1. kolo KPD mladšího žactva, Stará Boleslav

03.05.2024 16:33

 

Hned první kolo bylo napínavé od samého začátku - sestavování družstev nevypadalo vůbec optimisticky, ještě pár dní před uzávěrkou byla družstva naplněna sotva z poloviny. Nakonec odjížděly téměř kompletní sestavy tvořené řadou nováčků a doplněné i několika kluky, kteří jsou oporami družstva v KPD přípravepřípravkami.

Ještě než jsme autobusem dojeli na místo, valily se na nás doslova proudy vody. Déšť potom trochu povolil, ale propršel téměř celý závod, ani déšť však neubral na dobré náladě a chuti si zazávodit.

Družstvo holek těžilo z formy Olivie Greenové, Jolany Štěpánové a Lucky Šimůnkové. Olivia zvítězila v běhu 60 m př. a ve skoku dalekém, Jolana zvítězila ve skoku vysokém a i přes bolestivě naražený bok hned z výšky přeběhla na start 800 m, kde rovněž zvítězila. Lucka přispěla 3. místem na 800 m a 6. místem v dálce, vše v osobních rekordech. Další body přidaly ještě Dominika Dubová, Kristýna Říhová a Lada Kričfalušiová. Neztratily se ani ostatní holky (Nela Blechová, Bára Čadilová, Lilien Horová, Nikol Praženková, Nina Štěpánová a Lea Stocková), o čemž svědčí 15 osobních rekordů a body obou štafet. Výsledkem bylo krásné 3. místo v konkurenci 11. družstev.

Za kluky se bodově nejvýrazněj prosadil Vojta Marhoul (3. ve výšce a 5. na 60 m př.) a Filip Matoušek (6. 800 m) - jediní atleti, kteří se KPD účastnili již loni. Další body přidali nováčci Petr Lamplot (6. 150 m a 3. v B finále na 60 m), Honza Jeřábek (6. v oštěpu) a Jakub Haller za vítězství v B finále. Jakub přitom věkem patří ještě do přípravky. Příkladně bojoval celý tým, tedy i Filip Božek, Adam Donát, Marek Dub, Martin Gálik, Jan Honsa, Čestmír Krejza, Kamil Krus, Štěpán Novotný a Jan Vedral. I boj kluků měl několik zajímavých příběhů - Vojta s Jakubem již měli za sebou dopolední závod v Olympijském víceboji v Čáslavi, Honza Jeřábek držel při závodě oštěp v ruce podruhé v životě. Nejkrásnější však byl samotný závěr. Kluci byli docela unavení, pomoklí a do závěrečných štafet na 4x300 m se jim už moc nechtělo. Potom zjistili, že na třetí místo jim chybí pouhé 4 body a rozhodli se o třetí místo ještě poprat a dát do toho poslední zbytky sil. Finále nemohlo být dramatičtější. První štafeta vybojovala druhé místo v rozběhu a celkově třetí a o konečném pořadí rozhodoval finiš druhé štafety, která nakonec za sebou udržela druhou štafetu z Jesenice a díky tomu kluci získali rozhodující bod navíc, který rozhodl o jejich třetím místě.

Závod byl velmi náročný, ale naši atleti ukázali úžasnou bojovnost a vzájemnou podporu. S takovým přístupem atletika baví, protože přináší bonus v podobě týmového ducha. Těšíme se tedy na další závody.

Zdeněk

Výsledky

 

Zpět

Vyhledávání

© 2016 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode