Družstvo mužů a žen si odbylo premiéru v krajském přeboru

05.05.2024 16:33

Velký okamžik pro náš oddíl nastal 5.5.2024, kdy do Kutné Hory dorazilo družstvo říčanských mužů a žen k prvnímu kolu KPD. 10 mužů a 9 žen přijelo nasbírat zkušenosti s dospělou atletikou.

Mužské družstvo bodově odtáhl junior Filip Antoš, který se s 29 body stal druhým nejlepším mužem dne. Filip zapsal juniorský oddílový rekord na stovce – 11,27 s a osobák na dvoustovce – 23,35 s. Výborně se časy 24,02 s a 24,32 s na dvoustovce prezentovali i Vašek Marhoul a Lukáš Zelenka. Vaškovi ale jeho čas odvál vítr do zad s hodnotou 2,4 m/s.

Pěknými body přispěl i po zranění se vracející Šimon Říha. Hlavně jeho osmistovka v čase 2:13,69 min stojí za zmínku.

Juniorský oddílový rekord si na závěr připsala štafeta na 4 x 100 metrů ve složení Filip Antoš, Jirka Kotek, Lukáš Zelenka a Vašek Marhoul.

Dalšími skvělými výkony družstvu přispěli Vincent Och, Štěpán Čančík, Adam Adler, Zdeněk Hercik a host z Jesenice Jirka Mlčkovský. Mužům to celkově stačilo na výborné čtvrté místo.

Družstvo žen bodově nejvíce podpořila Martina Svitáková, když dokázala bodovat na trati 3000 metrů i na čtvrtce. Další body přidali Renata Zobalová, Veronika Havlíčková, Šárka Landkammerová, Majda Koudelková a Eva Krejzová. Družstvo svými výkony ještě podpořily Adina Stejskalová, Lucka Lacinová a Natálie Bouřová.

Družstvo žen obsadilo místo sedmé. Obě dvě družstva mají výraznou rezervu ve složení a kvantitě. Doufejme tedy, že na další kolo nebude autobus poloprázdný, ale bude naplněný.

David Beneš

Výsledky



 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2016 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode