Jarní atletické závody

12.05.2024 16:36

V polovině května proběhl další z našich tradičních závodů. Jarní atletické závody (JAZ) si oblíbili i závodníci z okolí. Na startu byly vidět dresy z Nehvizd, Benešova, Čelákovic, Jesenice, Zlatníků, mnoha pražských oddílů, ale třeba také z Lovosic či Hradce Králové.

Letošní ročník se bohužel neobešel bez technických závad na samém počátku utkání. Nicméně vše se podařilo vyřešit a sice se zpožděním, ale závody byly úspěšně zahájeny.

Během jednotlivých disciplín jsme byli svědky celé řady výborných výkonů. Jedním z těch nejkvalitnějších rozhodně byl skok daleký mladší žákyně Barbory Vynšové z Benešova, která skokem 516 cm přeskočila v čele republikových tabulek naši Olivii Greenovou. Byl to zároveň nejdelší dálkařský pokus napříč všemi kategoriemi, který byl k vidění.

Výborně si počínal rovněž náš bývalý atlet, Tomáš Barták. Ten již v dresu Nehvizd zaběhl 100 metrů s překážkami za 14,9 s.

Rovněž je potřeba také vyzdvihnout překážky našich holek Olivie Greenové a Jolany Štěpánové. 100 m překážek velmi pěkně zaběhla Tanya Kužmová z Čelákovic. Ta zároveň velice pěkně skočila do dálky a svedla vyrovnaný souboj s naší Elen Cimprichovou v kouli.

Celý program uzavřely již tradiční štafety mix na 4 x 60 metrů napříč pohlavím a kategoriemi. Zde zaběhla nejrychlejší čas štafeta Říčan s posilou z Čelákovic. Sestava Laura Daciu, Elen Cimprichová a Viola Malinová přizvala Tanyu Kužmovou a byl z toho čas 32,9 s.

Jsme rádi, že se naši atleti mohou utkat s tak kvalitní konkurencí na našem Sokoláku. Pevně věříme, že i to je motivuje pro další práci a k dalším tréninkům a soustředění. Atletika je přeci jenom především o přátelství a ačkoliv je to individuální sport, komunita zde hraje jednu z hlavních rolí.

Za podporu tohoto závodu děkujeme městu Říčany, Míše Rydlové a Atletice Jesenice.

David Beneš

Výsledky    Fotky od DD

 

Zpět

Vyhledávání

© 2016 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode