KPD mladšího žactva ve Staré Boleslavi

24.05.2024 16:40

Druhé kolo pořádané atletickým oddílem z Libeznice proběhlo stejně jako kolo první ve Staré Boleslavi. Nejdříve to vypadalo, že stejně jako první kolo i druhé nám proprší, naštěstí se počasí umoudřilo. V ideální podobě ovšem nebyla naše družstva. Vzhledem ke spoustě omluvenek ze zdravotních důvodů či účastí na školách v přírodě odjíždělo na přebory jen 9 kluků (Marek Zelenka 14 b., Vojtěch Marhoul 13 b., Petr Lamplot 10 b., Filip Matoušek 7 b., Martin Gálik 6 b., Štěpán Novotný 6 b., Filip Božek 5,5 b., Lukáš Valenta 1 b. a  Alois Novotný) a 10 děvčat (Olivia Greenová 22 b., Jolana Štěpánová 16 b., Lucie Šimůnková 13 b.,  Nina Štěpánová 5 b., Nela Blechová, Lada Kričfalušiová, Johana Macková, Nikol Praženková, Eliška Skořepová a Lea Stocková, ).

Kluci znovu překonávali osobní rekordy jak na běžícím pásu, nakonec i v oslabené sestavě s přehledem obhájili bronzovou pozici za suveréními oddíly z Líbeznice a Staré Boleslavi. Kluci výrazně překonali 45 bodů z prvního kola, na získu 72,5 bodu se podíleli prakticky všichni členové družstva. Úspěšnými se stal zejména běh na 1500 m (18 b.), který zkušeným rovnoměrným tempem ovládl Marek Zelenka. Bodově vyšel i skok vysoký (14,5 b.) a 300 m (13 b.).

V kategorii mladších žákyň se opět sešla velká konkurence v podobě 11 oddílů. Prosadit se tak bodově není jednoduché ani v disciplínách, kde kluci sbírají body prakticky za účast. Přestože holky překonávaly i oddílové rekordy, Nakonec na ně zbyly jen nepopulární brambory. Přesto zůstávají ve hře o postup do krajského finále. Oddílový rekord se podařil vytvořit Olivii Greenové ve skokku vysokém (147 cm) a štafetě 4x60 m ve složení Lea Stocková, Lucie Šimůnková, Jolana Štěpánová a Olivie Greenová (33,44 s). Kromě vítězství Olivie ve výšce a běhu na 60 m přidala další vítězství Lucie Šimůnková v běhu na 1500 m. Dvě třetí místa k bronzu ve štafetě, přídala ještě Jolana Štěpánová nad krátkými překážkami a v běhu na 300 m.

O postup do krajského finále budeme bojovat znovu již 7. června na 3. kole KPD.

Zdeněk

Výsledky

 

Zpět

Vyhledávání

© 2016 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode