Tři tituly z krajského mistrovství mladšího žactva, Kutná Hora

08.05.2024 16:35

Krajský přebor jednotlivců je pro většinu našich mladších žáků vrcholem sezony. V letošním roce jsou pouze dva větší závody. Letní olympiáda dětí a mládeže (LODM) a Mistrovství ČR ve vícebojích. A právě proto i na tento závod byla spousta závodníků s nedostatečnými výkony vyřazena.

Důležitý byl tento závod především pro Olivii Greenovou a Jolanu Štěpánovou, jelikož šlo o hlavní nominační závod na LODM 2024. A obě dvě holky k tomu přistoupily velice zodpovědně. Olivia dokázala zvítězit hned v první disciplíně dne. 60 metrů překážek i se zaspáním na startu zaběhla v čase 9,79 s. Hned potom zamířila na dálkařský sektor, kde v mírném protivětru atakovala hranici 5 metrů. Výkon 495 cm stačil na další titul přebornice kraje.

Ve stejném tempu naskočila do závodu Jolana, která v novém oddílovém rekordu 2:29,18 min zvládla vyhrát běh na 800 metrů. Za výkon 143 cm přidala šesté místo ve skoku vysokém. Od vítězství ji dělily tři centimetry a lepší zápis.

Čtvrtá na trati 1500 metrů doběhla Karolína Horáčková. V těsném závěsu za ní brala pátou příčku Dominika Dubová.

Mezitím o svá osobní maxima a výkony na hranici desátého místa bojovali Petr Lamplot, Adam Donát, Filip Matoušek, Marek Dub, Nela Blechová, Lucka Šimůnková, Kristýna Říhová, Vojta Marhoul a Nina Štěpánová.

Na úplný závěr programu přeci jenom dorazila ještě jedna medailová radost. Štafeta mladších žákyň ve složení Olivia Greenová, Jolana Štěpánová, Lucka Šimůnková a Karolína Horáčková nestačila pouze na štafetu Líbeznic a odvezla si stříbrné medaile.

Všem závodníkům moc gratulujeme a děkujeme za výbornou reprezentaci našeho oddílu.

V době psaní článku již víme, že na LODM 2024 se podařilo nominovat Olivii Greenové. Ta bude tedy na konci června reprezentovat náš oddíl a Středočeský kraj v Českých Budějovicích na největší žákovské akci roku.

David Beneš

Výsledky



 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2016 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode