Vydařený oddílový pětiboj mladšího žactva

15.05.2024 16:37

Ve středu 15.5. jsme uspořádali pro domácí závodníky oddílový pětiboj. Na Sokoláku se nakonec sešlo 9 mladších žáků a 11 mladších žákyň. Ve velice větrném závodu jsme viděli velice kvalitní výkony.

U chlapců velice dobře nad překážkami vykročili Marek Zelenka a Petr Lamplot. Tito dva borci svoji formu potvrdili i na krikeťáku. Především výkon Petra nás potěšil. Viděli jsme totiž hod za 40 metrů (41,87 m). Petr dokázal ovládnout i 60 metrů a dálku a už před osmistovkou bylo o vítězi téměř jasno.

Petr nakonec poskládal 1281 bodů, druhý Marek Zelenka 1061 bodů. Souboj o třetí místo nakonec zvládl nejlépe Filip Matoušek součtem 686 bodů.

U dívek hned od samého začátku potvrzovaly role favoritek Olivia Greenová a Jolana Štěpánová. Překážky ale výborně zvládly přeběhnout rovněž Nela Blechová a Lea Stocková. Náskok Olivie a Jolany se ale každou disciplínou zvětšoval. Obě dvě si hodily osobní rekord v krikeťáku, ve kterém se výborně prezentovala rovněž Nina Štěpánová. Na šedesátce pak svoji rychlost potvrdila kromě Olivie a Jolany rovněž Lea. Olivia s Jolanou předvedly nejdelší pokusy i v dálce a výborně zvládly rovněž závěrečnou půlku.

Olivia nakonec dokončila pětiboj s velice kvalitním součtem 2807 bodů. Druhá Jolana se aktuálně pohybuje na hranici účasti na Mistrovství ČR ve vícebojích, a to díky součtu 2475 bodů. Třetí místo vybojovala Lea Stocková výkonem 1488 bodů.

Již za 14 dnů bude mladší žactvo bojovat na pětiboji v Kutné Hoře o krajské tituly. Tento závod byl tak výbornou možností si celý pětiboj osahat. Jsme rádi, že alespoň 20 z nich této příležitosti využilo.

David Beneš

Výsledky



 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2016 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode